Vakantiehuis met drijvend terras en James Bond-systeem te koop in Stavoren: 'Het is bijzonder, groot en duur' (2024)

Het is de ideale plek om van de ondergaande zon te genieten, bootjes voorbij te zien varen en zelf het water op te gaan. Maar na elf jaar genieten in Stavoren komt de bijzondere villa van Guido de Roo en zijn gezin te koop.

Een drijvend terras in het kabbelende water, een luxe afgewerkt Turks stoombad en een huisautomatiseringssysteem waar zelfs James Bond jaloers op zou zijn. Guido de Roo en zijn gezin trokken jarenlang om het weekend naar Stavoren om te genieten van hun watervilla bij het Johan Frisokanaal. De lange zomeravonden op het terras, samen lekker gaan varen of met de hele familie kerstmis vieren: een betere plek voor een vakantiehuis konden zij zich niet wensen.

De Roo was elf jaar geleden op zoek naar een tweede woning om de grote liefde voor watersport in de praktijk te brengen. Zo kwam hij in recreatiepark ‘Waterrijck Stavoren’ terecht. „We kennen Friesland goed. Mijn vrouw ging regelmatig met de scouting op kamp naar Friesland. Ikzelf ben vaak met de boot door de provincie gevaren. Toen we dit huis in Stavoren tegenkwamen, hebben we besloten om het te kopen. Met een inpandige ruimte voor een boot was deze woning voor ons echt ideaal.”

Uitgeleefd

Voordat De Roo kon gaan genieten van het vakantiehuis moest er eerst nog wel verbouwd worden. Nadat de eerste eigenaar van de in 2002 gebouwde woning overleed, werd het pand verhuurd aan grote groepen. Met twaalf slaapplaatsen verdeeld over vijf slaapkamers was daar genoeg ruimte voor. Maar de consequentie was wel dat de woning flink wat liefde kon gebruiken. „Het was slecht onderhouden en eigenlijk gewoon uitgeleefd. Wij hebben geprobeerd om er weer wat gezelligheid in te krijgen.”

Daarvoor werd de garage op de benedenverdieping omgebouwd tot gastenverblijf, zodat ook familieleden konden blijven slapen. Daarnaast werd de apparatuur in de keuken vervangen en kreeg de nogal steriele inrichting een metamorfose. De Roo liet ook een geavanceerd huisautomatiseringssysteem installeren. „De verlichting gaat aan als iemand een kamer binnenkomt, de roldeuren van het schiphuis kunnen met een druk op de knop open en ook de verwarming kan ik met een app van afstand bedienen.”

Geen overbodige luxe, want De Roo en zijn gezin wonen een kleine 120 kilometer verderop. „Als wij van plan zijn om naar Stavoren te gaan, kunnen we er door dat systeem voor zorgen dat we in een warm huis terechtkomen. En als er een pakketbezorger iets langs komt brengen, doe ik vanuit Huizen de deur voor hem open”, legt De Roo uit. De luxe van de woning is hij na elf jaar nog lang niet zat. „Nee, zeker niet. Het is heel fijn om met de boot vanuit je eigen huis het water op te kunnen.”

Drijvend terras

Naast het grote schiphuis met ruimte voor een boot, is er achter de andere roldeur plek voor bijvoorbeeld een kajak of supboard. Als De Roo en zijn familie een hele dag hebben vertoefd op het water strijken zij graag neer op het ruime balkon of anders het drijvende terras. „Dat ligt in het water achter de woning. Daar kun je heerlijk in de zon zitten en van de voorbijvarende bootjes genieten. Ik vind het altijd fantastisch om na het eten nog even de laatste paar uurtjes zon mee te pakken.”

Toch heeft het gezin onlangs de knoop doorgehakt om hun vakantiewoning te koop te zetten. Nu de drie kinderen ouder zijn en het in de weekenden druk hebben met hun vrienden of sport, was er de afgelopen anderhalf jaar veel minder tijd om naar Stavoren te trekken. Daarom wordt de rietgedekte woning nu voor 950.000 euro te koop aangeboden. Op dit moment zit er een recreatieve bestemming op het huis.

De Roo merkt dat de woning na een week in de verkoop al flink wat bekijks trekt op internet, maar de eerste bezichtiging is nog niet ingepland. „Het is een bijzonder, groot en duur huis. Het is echt wachten op iemand die bewust op zoek is naar zoiets”, zegt hij geduldig. „Wij gaan het hoofdstuk in Stavoren afsluiten, maar hebben er elf prachtige jaren gehad en veel mooie herinneringen gemaakt.”

Middelweg 137 (Stavoren)

Vraagprijs: 950.000 euro

Bouwjaar: 2002

Totale woonoppervlakte: 235 m2

Kamers: 10 (5 slaapkamers)

Energielabel: A

Vakantiehuis met drijvend terras en James Bond-systeem te koop in Stavoren: 'Het is bijzonder, groot en duur' (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Zonia Mosciski DO

Last Updated:

Views: 5992

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Zonia Mosciski DO

Birthday: 1996-05-16

Address: Suite 228 919 Deana Ford, Lake Meridithberg, NE 60017-4257

Phone: +2613987384138

Job: Chief Retail Officer

Hobby: Tai chi, Dowsing, Poi, Letterboxing, Watching movies, Video gaming, Singing

Introduction: My name is Zonia Mosciski DO, I am a enchanting, joyous, lovely, successful, hilarious, tender, outstanding person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.